Όσο εσύ ασχολείσαι με τον Χριστόδουλο Ξηρό

Αν ζούσαμε σε μια κανονική, ευνομούμενη χώρα κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα θα ασχολούνταν όλες αυτές τις μέρες με δυο εγκληματίες των οποίων τα εγκλήματα επηρέασαν πολύ περισσότερο την καθημερινότητα των Ελλήνων απ' ό, τι η δράση ή οι βαφές μαλλιών του Χριστόδουλου Ξηρού. Και οι οποίοι, σε αντίθεση με τον Ξηρό, δεν βρίσκονται στη φυλακή (μάλλον κατά
Μύκονο ψάξτε τους -  ή λόγω εποχής, Ελβετία).

Οι «κύριοι» αυτοί εισέπρατταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό της ΔΕΗ από «χαράτσια» και δημοτικά τέλη χωρίς ποτέ να τα αποδίδουν στο Δημόσιο. Κατ' αυτό τον τρόπο ο Αχιλλέας Φλώρος (Energa), ο Βασίλης Μηλιώνης (Hellas Power) και συνεργάτες τους υπεξαίρεσαν από το ελληνικό Δημόσιο πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θεωρείται (είναι τέτοιος ο όγκος του ποσού) ότι αν είχαν εισπραχθεί, ίσως να είχαν αποφευχθεί σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα εκείνη την εποχή (και έκτοτε) από το ελληνικό Δημόσιο σε βάρος των συνήθων υποζυγίων - των Ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα (και έψαξα), δεν βρήκα καμία αναφορά στη δίκη των υπευθύνων αυτής της απάτης-μαμούθ, απάτης όχι μόνον σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου αλλά και του ίδιου του ελληνικού λαού. Μια δίκη, που έχει προσδιοριστεί για... Ιανουαριο 2015. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ΑΝ ποτέ γίνει αυτή η δίκη, θα καθίσουν 19 κατηγορούμενοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Λέω παραπάνω ΑΝ γίνει η δίκη γιατί το μόνο πρόσφατο δημοσίευμα που βρήκα ήταν ένα το οποίο, απ' όσα κατάλαβα (νομικός δεν είμαι), αναφέρεται σε έναν νόμο του Δεκέμβρη που μας πέρασε σύμφωνα με τον οποίο αν οι κατηγορούμενοι επιστρέψουν κάποια από τα χρήματα που υπεξαίρεσαν στο ελληνικό Δημόσιο και το ελληνικό Δημόσιο «ικανοποιηθεί», όλα καλά και καλοφάγωτα τα υπόλοιπα (ίσως με ένα-δυο χρόνια «φυλακή», έτσι, για την εμπειρία). Ταλαίπωρε Έλληνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις