Καταρρέει το σύμπαν και… μήπως είμαστε όλοι πειραγμένοι;

Μέσα σε δυο μέρες έχει καταρρεύσει το ελληνικό χρηματιστήριο χάνοντας κοντά στο 20% με τις ζημιές να ανέρχονται σε μερικά δισεκατομμύριο ευρώ και δεν συγκινείται κανείς. Πως να συγκινηθεί όμως τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι ΔΕΝ αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό;

Οι επίδοξοι σωτήρες της χώρας βλέπουν μεγάλη συνωμοσία των διεθνών τοκογλύφων (ναι, αυτοί που μας δανείζουν με 1%),
καθώς… τα έκαναν πάνω τους βλέποντας ότι άνοιξε ο δρόμος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία. Για τέτοια τρομάρα μιλάμε! Αυτά λέμε μπροστά στον καθρέφτη και πείθουμε, ναι πείθουμε τον εαυτό μας. Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Να λέγαμε ότι αυτό είναι το κόστος που θα πρέπει να καταβάλουμε για να προχωρήσουμε σε κάτι συγκεκριμένο, που μεσο-μακροπρόθεσμα θα αλλάξει τα δεδομένα, θα είχε μια λογική και η συζήτηση θα επικεντρωνόταν στο αν αυτό που περιμένουμε αξίζει τη θυσία στην οποία υποβαλλόμαστε.

Μας προκαλεί τεράστια εντύπωση και στο τέλος… χαμόγελα, διότι η εικόνα που έχουμε – και διορθώστε μας – είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή συναίσθηση. Όλοι ανησυχούν έστω και λίγο, όμως επί της ουσίας ουδέν. Βολευόμαστε με τη θεωρία συνωμοσίας, τον συνήθη εξωτερικό εχθρό που μας επιβουλεύεται.

Ούτε που μας περνάει από το μυαλό, ότι αυτοί που πουλάνε όσο-όσο τις μετοχές τους απλά δε γουστάρουν όσα διακηρύσσει το εσωτερικό της χώρας και δεν θα μας χαρτζιλικώνουν για να κάνουμε εμείς τα πειράματά μας, ιδίως όταν θεωρούν ότι είμαστε εκτός πραγματικότητας.

Γι’ αυτό πήραν την ανηφόρα και τα spread, αφού με την ίδια ακριβώς λογική δεν επιθυμούν να μας δανείσουν τα λεφτά τους, όταν διατυμπανίζουμε με τρόπο αυτοκαταστροφικό, στο πλαίσιο της γνωστής αμετροέπειας του εγχώριου πολιτικού λόγου, ότι δε γουστάρουμε να πληρώσουμε όσα μας έδωσαν στο παρελθόν! Αυτό είναι το νόημα, έτσι το αντιλαμβάνονται στο εξωτερικό αφού αυτό φωνάζουμε, ενώ όταν γινόμαστε λογικοί, απλώς ψιθυρίζουμε.

Καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας, διότι θα δούμε και άλλα, πολλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις